Visgraatvloeren

Parketvloeren kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Een manier om een parketvloer te leggen is een visgraat motief. Omdat het motief van de parketvloer lijkt op dit van een visgraat, wordt het visgraatparket genoemd. Dit patroon wordt vaak door Mac’Vloerenlegservice gelegd en is één van bekendste patronen wanneer het om het leggen van parketvloeren gaat.

 

Breedte

 

7 cm

9 cm

12 cm

14 cm

Tapis of Bourgogne

Wanneer u kiest voor een visgraat motief, kunt u kiezen uit Tapis of Bourgogne. Wanneer alle stroken even breed zijn en de vloer zo’n 6 mm dik is, noemt men dit Tapis. De stroken zijn allemaal 7, 9, 12 of 14 cm breed.

Een Visgraat Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor de vloer een levensduur tot wel 100 jaar kan behalen. De latjes liggen ‘koud’ tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd. De tussenvloer wordt op zijn beurt verlijmd op de bestaande zandcement-beton of hout met als groot voordeel dat de vloer ontzettend stil is.

Visgraatvloer – houtsoorten en materialen

Een visgraatvloer kan gemaakt worden van vrijwel alle soorten hout die gebruikt worden voor het maken van een houten vloer of parketvloer. De keuzemogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Afhankelijk van de gekozen houtsoort is prima mogelijk om een visgraatvloer te hebben in combinatie met vloerverwarming.

Parket vloeren

Zowel als in woningen als in bedrijfsruimten levert parket of een planken vloer een veelal fraaie en zeer duurzame vloer op.

Opfris service

Is uw vloer in de loop der jaren niet meer met regulier onderhoud schoon te maken, laat dit dan grondig doen door een professional!

PVC vloeren

hebben een niet van echt te onderscheiden natuurlijke uitstraling, een schitterende én voelbare structuur maakt het écht af.

Onze diensten

Vraag hier uw offerte aan.