Ecologisch wonen met een Duoplank vloer

Een massieve houten vloer, dat is wat een hoop mensen willen… maar dat is in deze tijd niet meer verantwoord. Om ecologisch goed bezig te zijn kiest men steeds vaker voor duurzame alternatieven. Ecologisch verantwoord, dat is het doel… en daardoor zijn vloeren van Duoplanken of Lamelparket enorm in opkomst. Mac’s Vloerenlegservice werkt dan ook uitsluitend met FSC verantwoord hout!

Duoplank en lamelparket

Duoplank of lamelparket is een plank die bestaat uit multilpex met een toplaag van echt hout. 2, 4, 6 mm toplaag… alles is mogelijk. Vanzelfsprekend is het zo dat hoe dikker de toplaag des te vaker deze is op te schuren. Dit hangt ook weer samen met het onderhoud van uw vloer. Vraag vrijblijvend informatie bij Mac’s vloerenlegservicve.

Vloer en Luchtvochtigheid

Ecologisch verantwoorde vloeren van Duoplank of Lamelparket zijn geschikt voor vloerverwarming maar het in de gaten houden van de luchtvochtigheid ’s winters  blijft ook hier enorm belangrijk. Tegenwoordig zijn huizen super-geïsoleerd en in wintertijden wanneer men gaat stoken denken mensen er minder over na om ook wat te doen aan de luchtvochtigheid. Niet alleen heeft hout de cappaciteit om vocht op te nemen maar ook om vocht af te geven. Daarom heeft men in het winterseizoen veel last van krimpen van de vloer, kiervorming, kraken etc.

Luchtvochtigheid en gezondheid.

Buiten dit hebben mensen niet in de gaten dat dit niet alleen van invloed is op hout maar ook op hen gezondheid. Denk aan droge lippen, droge luchtwegen maar ook aan mensen die kampen met asmatische problemen etc. s’ Winters speelt dit veel vaker dan in de zomer. Alleen al het feit dat iedereen de radiator maximaal instelt zonder te denken aan de negatieve gevolgen voor de gezondheid. De luchtvochtigheid in huis gaat dan enorm omlaag met alle gevolgen van dien!

Onderschat het probleem niet,

Vraag informatie op bij uw vakman bij Mac’s vloerenlegservice over bijvoorbeeld de oplossing van een luchtbevochtiger!

Parket vloeren

Zowel als in woningen als in bedrijfsruimten levert parket of een planken vloer een veelal fraaie en zeer duurzame vloer op.

Opfris service

Is uw vloer in de loop der jaren niet meer met regulier onderhoud schoon te maken, laat dit dan grondig doen door een professional!

PVC vloeren

hebben een niet van echt te onderscheiden natuurlijke uitstraling, een schitterende én voelbare structuur maakt het écht af.

Onze diensten

Vraag hier uw offerte aan.