Duoplank.

Onder de Duoplank, ook wel genoemd Multiplank, samengestelde plank, plank met toplaag, lamel plank, lamelparket of combi plank genoemd, verstaan wij een vloerplank met een massief houten top laag en een onderlaag van vaak multiplex.

De toplaag is verlijmd op de multiplex. Deze verlijming zorgt er voor dat de plank niet veel werkt. Dit is een groot voordeel van de Duoplank. De uitstraling van de plank is vergelijkbaar met een volledig massief houten plank. De massieve toplagen worden veelal van Europees Eiken (vaak Frans Eiken) gemaakt. Dit is een hardhout die zeer duurzaam is en uitermate geschikt is voor vloerhout.

Voordelen Duoplank

 

Geschikt voor vloerverwarming

.

Weinig werking

Ecologisch verantwoord

Gemakkelijk zelf te leggen

Het leggen van een Duoplank vloer

Op de bestaande vloer (hout, beton, zandcement dekvloer etc.) wordt de Duoplank vloer verlijmd of zwevend gelegd. Semi verlijming met elastilon is ook mogelijk. Een verlijmde vloer wordt vastgelijmd aan de bestaande vloer. Een zwevend gelegde vloer ligt los op een tussen (onder-) vloer. Aan de zijkanten worden spanveren of softrubber strips geplaatst.

Het grote verschil tussen verlijmde vloer en een zwevend gelegde vloer is het volgende:

  • Verlijmde vloer loopt stiller
  • Verlijmde vloer werkt minder (minder krimp en zwel werking)
  • Verlijmde vloer is duurder

Parket vloeren

Zowel als in woningen als in bedrijfsruimten levert parket of een planken vloer een veelal fraaie en zeer duurzame vloer op.

Opfris service

Is uw vloer in de loop der jaren niet meer met regulier onderhoud schoon te maken, laat dit dan grondig doen door een professional!

PVC vloeren

hebben een niet van echt te onderscheiden natuurlijke uitstraling, een schitterende én voelbare structuur maakt het écht af.

Onze diensten

Vraag hier uw offerte aan.